onsdag 19 januari 2011

5. Vad är kärlek?


Kärlek är när man blir sådär oföklarigt lycklig och pirrig och får fjärilar i magen när man tänker på någon. Alltså min kille. Hela han är kärlek....När han går ut i regnet för att handla och låter en ligga kvar på soffan för att man fryser.
Att få tandkräm på tandborsten varje morgon.
Att fuldansa i köket.
Att han kan åka på semester till NewYork med fyra tjejer och ändå tycka att det är skitkul.Att bli hämtad på jobbet när det hällregnar och man inte har några regnkläder med sig.
Att han vandrar med mig i fjällen varenda sommar, bär lite tyngre än mig fastän vi är lika stora. Och att han låter mig få nästan allt varmvatten när man måste stoppa huvudet i en 4 gradig bäck för att tvätta håret.
Kärlek är att man bara inte kan hejda sig när en av de finaste personerna i världen gifter sig. Helt plötsligt är man längst fram på trappen och hissar upp den finaste bruden i världen. Framför alla gäster. Fastän man egentligen inte vill göra saker framför folk alls.


Kärlek är att ha en jävligt knäpp familj som man ändå tycker hemskt mycket om. För att man vet att det fixar sig alltid. På nåt sätt.


Kärlek är vänskap.
Att alltid veta att man har någon som lyssnar. Och att man får tjata och älta saker utan att bekymra sig för att få höra sakerna på stan en vecka senare. Att kunna säga precis vad man vill, när man vill.
Att inte behöva ses så ofta men ändå känna personen så väl att man kan vara precis som man är, inga krusiduller. Att känna sig trygg i någon annans förvar.
(jag skulle vilja lägga in ett kort på alla mina fina vänner här, men har inget bra på alla tillsammans)

Att hänge sig åt musik. Gå på konsert och bara hänge sig. Bara vara här och nu.

Att älska sin stad. Känna att man vill bo här, bara här.
Kärlek är att sätta sig på cykeln på kvällen, känna den ljumma vinden mot ansiktet, bli lite svettig när man klättrar upp i utkikstornet och bara titta på ett vackert Göteborg som glittrar i solnedgången.
En stad som bjuder på salta vindar, regn från sidan, varma sommardagar, skrikiga måsar, gratiskonserter, spårvagnar, kittlande upplevelser och fantastiskt trevliga människor.Det är kärlek.

2 kommentarer:

Elin sa...

Du skriver så bra Jonna! Härligt inlägg om kärlek. Hade lite halvdålig start på morgonen, så läste jag detta och så blev jag glad istället :) <3

en fis i rymden sa...

Men tack sötunge!
Det är bannemig en utmanande lista detta. Men kul!