torsdag 16 april 2009

mumbai-kavalkad

eftersom internet sög fett i Mumbai så uppdaterar jag er lite hemmifrån istället. plus att det blir lättare att läsa för å, ä och ö finns i detta fina land!

i Mumbai landade vi tidigt en morgon och betalade ett ordentligt överpris på taxin till hotellet som var skabbigt och litet och med kass service.
men där var vi iofs inte så mycket så det var som inte lönt att byta.

plus att det var lite spexigt för dom hade försökt tänka på nåt smart sätt för att optimera ytan eller nåt så allt var ihopklämt - inklusive toaletten och duschen. men som sig bör i indienland var det toa i ena hörnet, handfat i andra och duschen i mitten. smart.
särskillt smart eftersom golvbrunnen var i hörnet bakom toan.
såhär fint vart det när man duschade tre långa tjej-hår:



ett stycke översvämning varsågod!


nåväl.
efter en dag turistande inne i stan tyckte vi att det var dags att ta båten från gateway of india ut till elefantön.

här är lite av gateway och mer av taj mahal hotel. det var där terroristerna härjade i november och det syntes inte ett spår. dock såg man kulhål lite här och var på vårt hak leopold. dom var där och sköt innan dom gick till taj men där sköt som bara indier så det fick ingen uppmärksamhet i pressen.



på Leopold träffade vi Michael från österrike som vi hände med resten av tiden. eller tja, tills han åkte hem. vi tog med oss honom till elefantön.
på båten fick man akta sig för det förgiftade vattnet utanför stan som kändes som det skulle fräta hål i båten vilken sekund som helst.



där kunde man titta på grottor som inte var så roliga och apor som var mycket roligare. så därför får ni se apor istället.



sen tog Michael med oss på en jättefin resturang där maten kostade över 500 spänn per person (istället för typ 20 spänn som vi alltid annars betalade) alltså en riktigt jävla fin resturang.där vart vi fulla och olämpliga.
det slutade med att vi gick till en liten pub och blev mer olämpliga än nånsin.



efter en kväll utan minne,skrapsår och blåmärken, kräk i toan (jag) och kräk på golvet - två cm från min packning (sara) så var vi lagom dåliga dan efter när vi skulle shoppa.
här försöker vi äta frukost:



jag köpte iallafall ett par jeans, en vårjacka och ett par skor. tur att indierna är måna om att hjälpa till med precis allt annars hade det aldrig gått. när jag köpte skorna fick jag inte göra nåt själv, han tog på mej strumpor, snörde upp skorna och snörde på dom. asbra när man är så bakis att man inte kan böja sig frammåt utan att kräket pockar på uppmärksamhet....



på kvällen när vi hade hämtat oss någotsånär drog vi till stranden vid colaba och chillade lite.



kollade på folk, drack asäckligt te som vi sen gav bort till några tiggarungar och sen åkte vi och käkade bakismat. pizza och pommes. mumma.


dagen efter gjorde vi some serious shopping inne i mumbai.
scarfsar, örhängen och annat smått och gott.



sara köper scarfsar.



shoppingen var ju inte vad vi trodde, men mumbai var awsome!

2 kommentarer:

malin sa...

Jag tror minsann att din magsjuke diet funkade bra där. Du har gått ner en del va? Det ser ut som ni hade det underbart och du ser mycket med nöjd ut på de här bilderna än de från praktiken=) Hoppas du fortfarande är glad att vara hemma! Ta hand om dig vännen!
pöss

en fis i rymden sa...

jag har faktiskt gått ner ett helt kilo :P
men igår började jag på viktväktarna så om jag har karaktär nog att hålla mej så blir det förhoppningsvis iallafall ett kilo till :D
kramkram