torsdag 17 januari 2013

Quito

Inatt kom vi äntligen fram till Quito efter 32 timmars resa, sällan eller aldrig har jag vart så trött. 8 sekunders svarslatens och inte helt orienterad till tid och rum...är det nåt jag önskar mig i julklapp i år så är det nån slags förmåga att sova sittandes.

Hur som helst så har vi gjort stan idag, inte alls så jetlaggade som vi trodde gick vi upp vid nio och åt frukost innan vi tog El Terrifica, en linbana, upp för ett av alla berg här. Vi landade på 4200 meters höjd och flåsade som kol- patienter på vår jakt efter perfekta fotospoten.
Och tjusigt var det.
Mycket flåsande och hundra bilder senare var vi nöjda.
Vi tog banan ner igen till stan och strosade runt, pratade svenska med spanjorerna eftersom det verkade fungera bättre än engelska och åt god mat på takterass ( det är därifrån bilden är tagen )

Sen klättrade vi upp i en kyrka där både jag och Daniel blev alldeles höjdrädda och Uffe fick stå för lugnet. Helt galet var det! Man tog sig upp via ett torn och sedan vidare i taket på kyrkan, liksom ovanpå valvbågarna. Sen lite stegar som tog oss ut på taket innan vi klättrade på en yttepytte stege på utsidan av tornet för att komma upp till ett av tinnarna på kyrkan. Hade vart totalförbudet i Sverige...

Hur som helst så är vi nöjda och trötta, imorgonbitti far vi vidare till amazonas där vi inte ska få malaria eller bli uppätna av ormar. Det ska bli kul.


Inga kommentarer: