torsdag 24 januari 2013

Galapagos

Vi är ju på Galapagos nu. Vi är trötta nästan hela tiden för det finns så mycket att se och göra.
Igår och idag har vi tagit båten ut till olika öar och tittat på fåglar, leguaner, sjölejon och sköldpaddor.
Att snorkla bland nyfikna lejon är något alla borde få göra - helt fantastiskt! De är överallt och simmar nära, nära för att vika av precis innan man krockar.
Uffe fick världens kallsup när de kom första gången, han var inte alls beredd utan trodde att det var en haj och att hans sista stund var kommen...

Idag gjorde vi en två timmar lång båttur till en annan ö ( floriana). På vägen dit såg vi flygfisk (!) sköldpaddor och flera delfiner som hoppade i kölvattnet ( dog nån slags idyll-död då) sen hälsade vi på massa sköldpaddor som bodde där. I början när man försökte rädda sköldpaddorna så hade man inte förstått att det var olika arter ( en art på varsin ö) utan man hämtade massa olika så de fick para sig med varann. Problemet var ju bara att det blev några konstiga underarter som alla var sterila och man inte kan lämna tillbaka på nån ö eftersom man då skulle störa den öns djurliv.
Därför bodde dom i skogen på floriana och verkade alldeles lyckliga ändå. Och där får de vara kvar i alla sina dar ( man vet ju inte hur länge eftersom de är en ny art. Guiden gissade på 110 år. Piuh. )

Sen snorklade vi lite till, simmade med två jättesköldpaddor och var så stissig att jag hyperventilerade ett tag.

Imorgon bär det av med dykbåt och förhoppningsvis ser vi lite haj.
Får lägga upp lite bilder när jag kommer hem, i-Phonen tar inte helt optimala kort...
Skepp o hoj!



Inga kommentarer: