tisdag 20 januari 2009

första praktikdagen

Första dagen på praktiken. Det var intressant kan man säga.
Och framförallt rätt slappt, bussen som skulle hämta oss 9.00 kom typ vid 9.30 och tog sig fram hela vägen till Rahata som är en liten by utanför Loni.
Där vart vi varmt mottagna till en liten skamfilad lokal och försökte prata med dom som jobbar där. Viljan finns ju i alla fall och man kanske fattar vad varandra menar efter fjärde försöket. Om man har tur alltså. Det är tre stycken som man nästan kan prata flytande med.
Hängde med sjuksköterskorna fram till ett. Efter det är det en tre timmar lång matrast – och efter det har vi en timme kvar tills bussen kommer och hämtar oss. Fast just idag kom den redan efter en halvtimme… rasten spenderades uppe i chefens residens (uppepå vårdcentralen).
Jag och Sara slappade i en dubbelsäng och växlade med att sova och läsa bok. Det är nog bra för min basröst som jag har skaffat mej. Det här med förkylning när man vill vara rolig och trevlig suger. Snoret rinner och ont i halsen och kan inte sova på nätterna. Ligger och vrider på mej tills jag blir tokig. Först är jag för varm, sen för kall och sen för varm igen. Fantastiskt.
Har försökt komma ut på Internet ett tag nu (skriver i word för datorn dör såfort det blir strömavbrott) Sara och Camilla är och hämtar sina saris nu och jag orkade inte följa med dit igen. Räckte med halva kvällen igår.

Jag är fortfarande less på maten, men idag fick jag smaka av en snubbe på vårdcentralen och det var gott faktiskt. Och lite tuggmotstånd och det gynnar väl.
nu har jag nån slags djurinvation här, det känns halvkul.
typ en miljon små grejer som ser ut som bananflugor och som kommer upp från datorn..undrar vad det är för bo dom har lagt under tangentbordet :S

3 kommentarer:

Mats sa...

Jag gillar arbetstiderna skulle gärna ha dom med bibehållen lön =).

Krya på dig och kom ihåg bättre inekter i datorn än i huden...

Med lite "tur" kanse du blir magsjuk och blir ännu mindre :).

Anonym sa...

Usch, förkyning gynnar inte... Hoppas du blir bättre snart! Och vad läskigt det verkar med insekterna, tur att inte jag med världens insektsfobi är där=) Här är skolan i full gång igen och jag försöker få igång min vintertrötta kropp med lite träning. Det är nåt som gynnar iaf! Kram på dig ocg ta hand om dig! puss på nosen!

en fis i rymden sa...

haha, jag skulle med vilja ha samma lön, men dom tjänar typ 6000 spänn i månaden, vi är bättre betalda än läkarna :D

jag tycker att det är lite läskigt med insekterna..dom har fortsatt komma idag :S
buhu.
men man vänjer sej väl kanske...
gött med träning, det hade jag med behövt. man är skittrött av ingen anledning här.sådär kul...jag ska komma igång när jag kommer hem!
hälsa markus!
kramar