torsdag 6 oktober 2011

Pa hogre hojder

Nu ar vi i sista riktiga byn, den ligger pa 3400 meters hojd och heter Namche Bazaar.
Vagen hit var den varsta jag har varit med om. I hela mitt liv faktiskt.
Jag blev magsjuk natten innnan vi skulle hit, bajjade mig genom nastan hela natten, sov inte alls mycket. ( kanske nickade till pa toan nangang...)
Kunde inte ata frukost, men lyxade till det med 2 immodium! Vi kom inte ivag forran 9 snaret vilket ar ratt sent. Det ar mycket folk nu och de basta lodgerna blir fulla fort. Eller det sager varan guide iallafall (eller vi tror han sager det, han ar vansinnigt dalig pa engelska...nar jag fragade vad dom odlade pa falten svarade han "monestary"...) Men iallafall sa ska vi borja ga klockan sju sa det bev en rejal forsening.
Uppfor,uppfor,uppfor. Och en hel del nerfor ocksa. Om man bara har druckit en cocacola pa over ett dygn och tvungas ga i trappor (det ar nastan som trappor, uthugget i bergen eller ihoplappat pa annat vis) sa ar man inte helt nojd kan jag saga. Pausade kanske var 3:e, var 4:e minut och hulkade varannan minut.
Fy tusan alltsa!
Jag har nog faktiskt inte gjort nat sa jobbit i hela mitt liv!
Val framme fick jag en sang, tva tacken och en dunsovsack och totaldackade medans daniel hangde med grabbarna (guden och bararen) ner till stan.

Idag har det varit battre. Sedvanliga immodiumkramperna har suttit i men jag har iallafall atit en del.
Imorgon bar det av mot hogre hojder dar det sags att hojdsjukan kommer....det kanns av en hel del redan har, man flasar for minsta lilla. Men vi ska ta det lugnt och forsiktigt.

Vi sag everest igar, det ar sjukt hogt alltsa!
Imorron kommer vi se det igen, aven om alla berg runt har ar vansinnigt hoga, de ligger pa runt 6000 meter. Det ar sa vackert sa halften vore nog och jag onskar verkligen att jag hade haft med min kamerasladd sa ni kunde fatt se!!

2 kommentarer:

malin sa...

åh hoppas verkligen du mår bättre nu så du får njuta av äventyret! längtar tills jag får se de där bilderna! puss och kram!

en fis i rymden sa...

Mar mycket battre nu! Tog massa immodium och gick inte pa toa pa 5 dagar :p
Langtar efter att fa visa bilderna och att fa hanga i din nya soffa!
Massa kramar