lördag 2 juli 2011

Holiday


Nu har jag vart hemma från Norge nästan en vecka. Kanske dags att visa hur det såg ut...
Vi for till Gudvangern i Narojfjorden för paddling. Vägen dit var lång och krokig. Dödsföraktande stup, bortregnade vägar och tunnlar i tusental.
Men tillslut var vi framme och jag kan ju säga att fjorden levde upp till alla mina förväntningar..

Efter ompackning och hyrning och ett par paddeltag så såg det ut såhär:


Inte så tokigt.
Sol hela dagen, hela kvällen och nästan hela natten.

Nästa dag vaknade vi under en mulen himmel, regnet smattrade mot tältduken och det hade blåst upp under natten. Regnkläder på, pinka mellan två får och sen var det bara att börja koka gröt. Inte så mycket att välja på liksom. Viss charm men ändå är det dendär knuten i magen som stör. Dendär glädjedödande knuten.
Men sen kom solen igen. Och sen lite regn och sen lite sol.
Vi bestämde för att paddla in till Undredal som är en pytteliten 1100- tals by som kunde bjuda på kaffe och getost. Precis vad vi behövde för att lösa upp magknutar. Vägen dit var lång och blåsig.Men vägen hem var snabb och solig. Och fylld av färjor och stora vågor!


.
En välförtjänt lunch på vägen.
Väl hemma igen så kan man göra vad som helst ungefär hela tiden för det blev aldrig mörkt. Man kan grilla maschmallows och vända raggmunk. Dricka bärs och sjunga sånger. Eller bara fundera.Sen fanns det fantastiska vattenfall som vi bara var tvungna att titta på. Dethär tillexempel. Och så fick somliga (läs jag) en gratisdusch och ett lerbad på vägen ner. Vilket i sin tur resulterade i ett påtvingat dopp i fjorden. I och för sig kanske bra med tanke på hur äckligt våtdräkterna luktade...Sen var paddlingen slut och vi tog bilen till fina Filip i Bergen och gick på midsommarfest!
Här är vi i parken och introducerar midsommarlekar för norrmän och australenare.


 Sen gick vi lite på slackline innan det blev sill, färskpotatis, västerbottenpaj och jordgubbstårta.
Lite av den finaste midsommaren på länge.


Sen slirade vi hem i den ljusa midsommarnatten. Väldigt nöjda och mätta.

Sen var det bara att säga tack och hej till Bergen och Norge och åka hela den långa vägen hem. Ett avskedsdopp för mig och Linus och en avskedsdisk för Tova och Daniel. Och sista fotot för Susanne.
För sen var vi snart i Sverige och semestern var slut.
Inga kommentarer: