fredag 23 juli 2010

Linus Bröllopsbullar

Här kommer Linus bröllopsbröd:

Först tar man lite sånt som man har hemma.



Ett paket jäst, 50 gram.
4 dl ljummet vatten
50 g smör
1 tsk socker
1 tsk salt
vetemjöl så att degen blir lagom fast, alltså så den släpper bunken när man knådar. Går åt ungefär 14 dl.


Fyllning:
Salt
100 g smör
Sesamfrön efter behag.



Smula jästen, i med 37 gradigt vatten och rör tills jästen är smält.
Blanda i socker, salt och smör i små klickar.
Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en fin smet.
Låt stå i ca 10 minuter.
Medan degen vilar och jäser till sig lite kan man rosta sesamfröna i en torr och varm stekpanna.



När degen har vilat delar man den i två delar och kavlar ut dom, precis som med vanlig bulldeg. Så blandar man smör med sesam och salt och brer på.



Sen delar man i lagom stora bitar (fortfarande i likhet med kanelbullar)



Och gräddar i 225 grader, mitten av ugnen i ungefär 13 minuter.


Så blir dom tillslut såhär goda!

Inga kommentarer: