Här kommer Linus bröllopsbröd:
Först tar man lite sånt som man har hemma.
Ett paket jäst, 50 gram.
4 dl ljummet vatten
50 g smör
1 tsk socker
1 tsk salt
vetemjöl så att degen blir lagom fast, alltså så den släpper bunken när man knådar. Går åt ungefär 14 dl.
Fyllning:
Salt
100 g smör
Sesamfrön efter behag.
Smula jästen, i med 37 gradigt vatten och rör tills jästen är smält.
Blanda i socker, salt och smör i små klickar.
Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en fin smet.
Låt stå i ca 10 minuter.
Medan degen vilar och jäser till sig lite kan man rosta sesamfröna i en torr och varm stekpanna.
När degen har vilat delar man den i två delar och kavlar ut dom, precis som med vanlig bulldeg. Så blandar man smör med sesam och salt och brer på.
Sen delar man i lagom stora bitar (fortfarande i likhet med kanelbullar)
Och gräddar i 225 grader, mitten av ugnen i ungefär 13 minuter.
Så blir dom tillslut såhär goda!
fredag 23 juli 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar