Imorgon är det köttfri måndag igen. Och eftersom Sara bjöd mig på den godaste vegetariska lasagnen jag har ätit härom veckan så måste jag vidarebefordra receptet till världen.
Alltså fy tusan vad god den är.
Här kommer den.
Börja med att hacka lök och vitlök, lägg i en stor skål.
Sen är det bara att börja hacka tomaterna. Det tar ungefär en halv evighet men det är det värt.
Lägg i hacket i den stora skålen tillsammans med lök och ricottaosten.
Hacka basilika och riv parmensanosten.
Blanda i basilikan i lök- och tomathacket, salta och peppra. Klart med fyllningen!
Gör bechamelsåsen av mjölken, smöret och mjölet. Blanda i 2/3 av parmesanosten.
Sen är det bara att varva fyllning, sås och lasagneplattor, skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
OBS! Viktigt att det är färska lasagneplattor.
Ät och njut!
Alltså fy tusan vad god den är.
Här kommer den.
1 paket färska pastaplattor
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
100 g riven parmesan
250 g ricotta
8 stora tomater, finhackade
1/2 kruka basilika, finhackad
1 stor rödlök, strimlad
3 vitlöksklyftor, finhackade
Börja med att hacka lök och vitlök, lägg i en stor skål.
Sen är det bara att börja hacka tomaterna. Det tar ungefär en halv evighet men det är det värt.
Lägg i hacket i den stora skålen tillsammans med lök och ricottaosten.
Hacka basilika och riv parmensanosten.
Blanda i basilikan i lök- och tomathacket, salta och peppra. Klart med fyllningen!
Gör bechamelsåsen av mjölken, smöret och mjölet. Blanda i 2/3 av parmesanosten.
Sen är det bara att varva fyllning, sås och lasagneplattor, skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar