söndag 30 mars 2014

Helgen när våren kom

Alltså denhär helgen har varit helt underbar!
Solen har strålat och nästan allting har börjat slå ut. Det känns på riktigt att solen värmer, har promenerat  t-shirt tillochmed! Livet som mammaledig är betydligt skönare när det är 17 grader i skuggan och sol än när det regnar snöslask från sidan...

Hur som helst kom Evelina och Daniel hit på lördagen och vi möttes upp i stan för årets första glass! Vi satt vid kanalen och mumsade till solen försvann bakom hustaken. Sen tog vi en sväng i trädgårdsföreningen innan vi skiljdes åt.


Jag och Daniel ville inte gå in riktigt än så vi tog apostlahästarna hem från stan. En himla skön promenad och framförallt väldigt fint att kunna prata ostört utan skrik i över en timme. Man får vara glad för det lilla! 
Vi tog oss upp till redbergsparken för att titta på solens sista strålar innan vi hasade hem och åt varma mackor och somnade i soffan. Hemskt bra lördag!


I morse vaknade somliga lite tidigare än andra. Illbattingen var så snacksalig så vi fick hänga i köket tills Daniel äntligen vaknade. Vi smög runt och ställde om klockorna. Alltså jag dör vad fint att det är sommartid nu! Snart kommer den!

Efter lite frukost började det krypa i hitta-på-nåt-tarmen och jag messade Susanne och Erica för att se om de ville hitta på nåt. Såklart. Tjolöholm väntade på oss med havsdoft och solsken.
Medan vi packade väskan kom Evelina och Daniel förbi för lite Irisgos innan de åkte hem. Himla fint med spontanbesök sådär!

Nåväl. Efter avfärd packade jag in min och Irret i bilen och åkte till Balltorp där vi mötte upp de andra. 
Såhär fint var det när vi kom fram


Det är ju här pappa vill att jag och Daniel ska gifta oss. Jag hade inte tackar nej precis.

Efter lite flanerande gick vi och fikade. Det är verkligen inte det lugnaste att fika med barn. Piuh! Upp o ner, fram och tillbaks. Jösses vad den lille rackarn styr! 
Och det ska tilläggas att fiket var fullt när vi kom och tomt när vi gick. Hm. Hoppas inte att det hade med Iris och Theos ljudvolym att göra...

Nu sover hon iallafall tillslut och jag tittar på Mästarnas mästare och väntar på att Daniel ska sluta jobbet. Bra avslut på bra helg!

tisdag 18 mars 2014

Dagens boktips

Idag är det riktigt pisseväder och jag är lika trött som man kan tänka sig vara efter ett halvår utan riktig sömn.
Med andra ord - jag orkar ingenting idag.

Hasade runt min 5 kilometers-slinga medan regnet öste ner och rann genom vantarna. (Plus dock för att jag äntligen kan ha mina regnbyxor!)
Tackade ja till att barnvakta Theo och Iris samtidigt mest för jag inte orkade säga nej. Lite känslan som när man tackat ja till ett dubbelpass på jobbet. Oj, varför sa jag ja? 
Men det som inte dödar härdar har jag hört.

Nu har jag druckit dagens 3:e kopp kaffe och lurar Iris att det är natt med en mössa neddragen över både ögon och näsa. Har kollat fyra gånger så hon fortfarande andas och det gör hon.
Så äntligen, äntligen är det lite tyst, lugn och ro. Hon skriker mycket dendär lille rackarn.


Hur som helst. Ett boktips: Min mormor hälsar av Fredrik Backman.


Jag älskade ju "En man som heter Ove" så jag fick denhär av pappa i födelsedagspresent eller julklapp. Kommer aldrig ihåg när jag fick vad, suger att fylla år nära julafton... 
Men den är himla fin iallafall, mormorboken. Jag har inte kommit så långt för jag läser mest när jag ammar men hittills är det mycket lovande.
Den handlar om en liten tjej och hennes mormor som har cancer och ska dö. Och superhjältar.
Jag har redan skrattat och gråtit, den är så finurligt skriven att man ibland får backa lite för att läsa stycken igen och först då fatta allt det roliga.
Sånt gillar jag.
Så läs den vettja!

fredag 14 mars 2014

Finfredag

Igår var jag och lillskiten på syjunta hos Ellen. Hon var såhär glad innan vi åkte.
Det höll i ungefär 30 minuter när vi väl var framme. Sen skrek hon till och från under hela fikan. Jag hann sticka en rad på min halsduk ( den kommer aldrig bli klar )och Daniel fick komma och hämta oss tillslut.

Himla tråkigt att det är såhär skrikigt på kvällarna. Vad ska man göra liksom? Känns som om vi har provat allt. 
Och jag blir galen av att bara gå hemma.

Här är några av alla fina syjuntare. Och tålmodigare personer får man leta efter. Bra personer som står ut med skrik.


Idag har vi gått en långpromenad med Jennie och Hanna. Bra häng och god lunch på Kåken. Knappt ett skrik så långt ögat kunde nå. Det lär vi få äta upp ikväll... men nu är vi åtminstone båda två hemma. Härligt.

Annars försöker jag planera upp mitt liv, det är mycket som händer nu. Kulkul! 
Svårt att hinna med - tur att jag gjorde en almanacka... jag som först tänkte att det var onödigt för jag bara skulle gå hemma. Så blev det väl kanske inte.


Hur som helst håller jag på att göra Fish and Chips nu medans resten av familjen sover i soffan. Bra deal! Fin fredag ändå.

en häromdagens

Häromdagen gick jag och Moa en sväng i naturen. En 8 km lång sväng närmre bestämt.
Om man ska vara exakt så gick vi 8:an från Härlanda tjärn, mot delsjöarna och skatås och tillbaka.
Det var så himla fint. Gott väder, god fika och fint sällis.
Här är Moa och hennes lilla sötgrabb.


Hon hade bryggt kaffe och köpt gafflar. Jag hade bakat muffins men de var uppätna när jag tog kortet.


Iris hade ett hysteriskt skrikanfall och jag försökte amma i blåsten (utan framgång) innan hon somnade i vagnen, glatt skumpandes över rötter och pinnar.

Sen kom vi hem och jag bäddade rent alla sängar och städade hela lägenheten. Klapp på axeln.
Iris fick lakan som min mamma har sytt. Finfint.
Till vänster hänger hennes bästisar. En sängmobil med pingviner.
En tjej med smak.

onsdag 5 mars 2014

Semlor

Igår var det ju semmeldagen. Det skulle firas med att massa fint folk kom hit och fikade på nybakade semlor. Vi gjorde samma sak förra året men då var det lite lättare när det inte var en liten rackare som skulle äta/baja/kräkas när det gräddades som bäst. Men tillslut var det klart och gästerna kom.
Och som Mathias sa; det är ju en tradition nu. Sagt och gjort. 6 plåtar, 9 dl grädde och 500 g mandelmassa var de flesta mätta och belåtna.
Denhär lilla herren fick sitt livs första semla. Och han var rätt imponerad (kanske mest av fyllningen men ändå)


Här är några av alla fina. Vi behöver ett större vardagsrum. Tror vi var 18 pers som mest. Herregu va fint. Älskade människor!


Iris var Argis under stor del av kvällen men charmade upp sig lagom tills vi var fem stycken kvar. Bättre sent än aldrig liksom.
Imorse var hon världens gladaste igen. 


Vi har startat med operation "sova på dan" i förhoppning om att kvällarna ska bli bättre. Hoppas det funkar. Just nu sover hon under en improviserad sänghimmel (min mörka halsduk) för att få bort dagsljuset. 
Hon är så förbannat nyfiken så hon bara vaknar annars. 
Får ta igen det med en långpromenad ute sen när hon vaknar. 

Daniel jobbar nästan bara kvällar denhär veckan så jag hoppas för allt i världen att dethär gör susen för det är ej kul med kvällstimmarna själv. Men den som lever får väl se.


lördag 1 mars 2014

Dagens klagan

Igår alltså. Piuh!
Helveteskvällen. Iris skrek för full hals i över en timme. Det har liksom aldrig hänt innan. Kan vara tio minuter här och tio minuter där men det har alltid gått att trösta på nåt sätt. Fanns inte en chans igår.  Magknipet från helvetet, hon skrek på varje andetag så att hon inte fick luft stackarn.
Tillslut var hon så blöt att håret låg smetat mot skinnet, min tröja hade svettfläckar och hennes pyjamas var genomsur.
Tack gode gud för att Daniel inte var på jobbet så vi kunde turas om. Tillslut sloknade benen och hon lyckades hicka i sig lite luft innan det kom en suck och så somnade hon. Vågade inte sätta mig ner förrän efter en kvart. Sen satt jag med en naken bebis i exakt samma position resten av kvällen - livrädd för att hon skulle vakna igen.



Lyckades iallafall äta en skål glass. Vinst!

Imorse var hon förstås lika glad som vanligt. Hann baka en hel sats semelbullar medans hon försökte gnaga sig in genom plasten till äpplena. Det gick sådär.


Då gick hon lös på nappen, handen och dreggelgrejen samtidigt. Smart tjej.


Sen började gråtfesten igen och vi höll på att bli galna. 
Tillslut tog vi bilen ut i skogen där hon sov sig genom en långpromenad och sover fortfarande *peppar, peppar* så förhoppningsvis är det nåt hon kanske kan sova bort?
Daniel håller på att göra sig iordning för en fest med sitt jobb så jag önskar av hela mitt hjärta att hon ordnar upp sig...

Så det var all klagan för nu, det är ju mysigt egentligen. Bara det att man kan bli hörselskadad för mindre.

Annars har det vart en sån himla fin dag. Baka, skogen, god middag. Ja. Det är fint när båda är hemma. 
Om denhär lugna kvällen fortsätter ska jag äta en till portion glass men chokladsås. Och så har jag ställt in en finpilsner som jag ska dricka när Daniel kommit hem igen. Omnomnomn. 
Man får ju unna sig. 
Imorgon blir det träning med Susanne ute i Balltorp.
De har ju ett gym med crosstrainer plus lite maskiner och fria vikter. Så himla bra eftersom jag egentligen skulle tränat idag men bakade istället.
Daniel ska laga våran bil inför besiktningen och Linus ska vara barnvakt. Winwin!